نرم افزار BPMS

BPMS چیست؟

نرم افزار BPMS

نرم افزار جامع مدیریت فرآیند کسب و کار یا همان نرم افزار BPMS بعنوان یک ابزار یا راهکار ویژه جهت طراحی، اجرا، پایش و بهبود فرآیندهای کسب و کار سازمانی می تواند پاسخی مناسب جهت رفع نیاز های مختلف سازمان قرار گیرد.

سازمان ها در طول حیات خود معمولا در مواجه با نیاز های جدید و نحوه پاسخگویی به آن ها با چالش های متعددی مواجه خواهند شد و همانگونه که درخواست ها و سوالات در مسیر رشد سازمان دائما در حال تغییر و تحول می باشد، پاسخ های ارائه شده نیز نمی توانند ایستا و همیشگی باشند و نیاز به پویایی مستمر و هوشمند خواهند داشت.

از طرفی تغییرات سریع تکنولوژی و روند رو به رشد فناوری نیز همواره کسب و کارها را ناگزیر به همسویی با روند تحولات محیطی نموده و چالش های تازه ای برای مدیران و تصمیم سازان حوزه های اصلی در ساختار مدیریت کلان ایجاد می نماید.

کمترین نتیجه قابل انتظار پس از استقرار نرم افزار BPMS، یکپارچگی فرآیند ها، افزایش چابکی و به تبع افزایش سرعت انجام عملیات، کارایی سیستم و نهایتا افزایش بهره‌وری در کل ساختار سازمانی خواهد بود.

همچنین سازمان ها معمولا در جریان پیاده سازی و استقرار نرم افزار BPMS ناگزیر بسیاری از رویه ها و ساختارهای درونی خود را نیز اصلاح نموده و با بکارگیری نرم افزار BPMS به نوعی در معرض یک بازسازی اجتناب ناپذیر قرار خواهند گرفت؛ می توان گفت با یک تیر دو نشان را هدف قرار می دهند.

به بیان دیگر با ابزار زیرساختی چون BPMS، سازمان‌­ها می توانند نیازهای نرم افزاری خود در حوزه‌­های مختلف را تامین نموده و خودشان نرم ­افزارهای مورد نیاز در بخش های گوناگون را تولید یا بازتولید (اصلاح) نمایند. در حقیقت زیر ساخت سهل و منعطف نرم افزار BPMS بدون نیاز به کدنویسی یا با حداقل کدنویسی، امکان تولید نرم افزارهای جدید و یا اصلاح نمونه های قبلی و اعمال تغییرات بر روی آن ها را فراهم نموده و این امکان را به تیم­های توسعه نرم‌­افزار می‌­دهد که در کوتاهترین زمان ممکن و بدون گیرافتادن در چالش‌­های کدنویسی، تغییرات مد نظر در واحد­های مختلف را اعمال و فرآیندهای جدید را مکانیزه نمایند.

لذا قابلیت­‌های برشمرده شده که منحصرا در زیرساخت نرم افزار BPMS قابل دست­یابی خواهد بود، به شکل قابل ملاحظه‌ای پیچیدگی­‌های تولید یا اصلاح فرآیندهای جدید را کاسته و به این واسطه، مقاومت تیم‌­های نرم افزاری در برابر تغییر یا اعمال اصلاحات به ویژه در سازمان‌های بزرگ را به شکل مشهودی کاهش خواهد داد.

 
نرم افزار BPMS
با BPMS، خودتان نرم افزارهای دلخواه را تولید و یا فرآیندها را در کمترین زمان و هزینه ممکن، با حداقل پیچیدگی فنی، بازنویسی و اصلاح کنید.

با این تفاسیر سازمان­‌ها هر قدر دارای وسعت و پیچیدگی­‌های ساختاری با تعدد فرآیندهای کاری متنوع و در هم تنیده باشند، باز هم با در اختیار داشتن زیر ساخت BPMS، دیگر نگران تغییرات مکرر در فرآیندهای مختلف و یا مکانیزه نمودن حجم بالای گردش عملیات در بخش های گوناگون نخواهند بود چرا که با در اختیار داشتن این ابزار ساده، قدرتمند و منعطف، سرعت تولید و یا تغییر در نرم ­افزارها به شکل قابل ملاحظه ای بهبود یافته و از پیچیدگی­های فنی در مسیر تولید نیز کاسته خواهد شد. لذا به این واسطه یک مانع جدی در مسیر توسعه زیرساخت‌­های نرم­ افزاری، به ویژه در مراکز بزرگ با تعدد فرآیندهای عملیاتی پیچیده از میان برداشته می­‌شود.

پس می‌­توان گفت پیگیری و راهبری استراتژی­‌های بهبود مستمر با دراختیار داشتن زیرساخت نرم ­افزاری BPMS سهل ­الوصول­تر بوده و دیگر سازمان‌­ها برای آنکه تغییرات کوچک فرآیندی و ساختاری را در سیستم­‌های نرم­ افزاری خود پیاده‌­سازی و یا اصلاح نمایند، نیاز به صرف هزینه و زمان بسیار زیاد نخواهند داشت (کما اینکه با ساختارهای مبتنی بر کدنویسی، این چالش همچنان به عنوان یک مانع جدی به شمار آمده و وقت و هزینه قابل ملاحظه ای را از سیستم میگیرد، تا آنجا که نهایتا مدیران و دست­اندرکاران حوزه نرم­افزار را از اصل پرداختن به موضوع منصرف خواهد نمود).

بنابراین سازمان ها از طریق راه‌­اندازی و بکارگیری زیرساخت BPMS و نیز بواسطه رهایی از پیچیدگی­‌های کدنویسی که از طریق BPMS در اختیارشان قرار خواهد گرفت؛ مسیر هوشمند سازی و تحولات سازمانی را برای خود هموار نموده و بعلاوه با کاهش قابل ملاحظه زمان و هزینه، مقاومت‌­هایی که بعضا در مسیر ایجاد تحول و مکانیزه کردن فرآیندهای سازمان بوجود می‌­آید را مرتفع می­‌نمایند.

آنچه باید در مورد BPMS پیدار بدانیم:

 سامانه سيستم‌ساز جامع پیدار یا همان نرم افزار BPMS پیدار (برسا)، نرم‌افزاري پرقدرت است كه در آن امکان طراحي نرم‌افزارهای مورد نياز سازمان و موجوديت‌­هاي سازماني به انضمام كليه گزارشاتي كه نتيجه اطلاعات وارد شده توسط كاربران است، امكان‌پذير می‌باشد. اين سيستم با استفاده از فناوري .Net پياده‌سازي شده و خروجي آن به صورت همزمان تحت ويندوز و وب قابل استفاده می­‌باشد.

اين سامانه قابليت گردآوري و انجام محاسبات مختلف بر روي اطلاعات و گرفتن انواع گزارشات پويا را در سطح سازمان عهده‌دار بوده و به سادگي تغييرات بر روي ساختار فرم‌ها، موجوديت­‌ها و گزارشات در آن اعمال مي­‌شود. محتواي اين فرم‌های اطلاعاتي بصورت اسناد سازماني قابل ذخيره‌سازي و بازيابي بوده و قابل ارسال از طريق كارتابل الكترونيك نیز مي‌باشند.

با سيستم‌ساز جامع سامانه‌های هوشمند پیدار (برسا)، سازمان قادر خواهد بود سيستم‌هاي مورد نظر و موجوديت‌هاي تشكيل‌دهنده آن را در يك محيط كاملا كاربرپسند طراحي نمايد و پس از تاييد آن را در سطح سازمان انتشار دهد. از اين پس پرسنل قادر خواهند بود از اين فرم‌ها به عنوان فرم‌هاي عملياتي نظير فرم حواله انبار، خروج كالا، كاردكس، فرم مرخصي و ماموريت و يا هر فرم ديگري استفاده نمايند.

به علاوه موجوديت‌هاي ساخته شده به سادگي قابل تغيير بوده و اطلاعات موجود در نسخ قبلي حفظ شده و قابل استفاده مجدد مي‌باشند.

مزیت رقابتی اصلی در نرم افزار BPMS پیدار برخورداری از BPMS گزارش ساز، BPMS فرم ساز و فرآیند ساز (BPMN) قوی می­‌باشد که بواسطه آن، همه آنچه یک سازمان نیاز دارد تا یک زیرساخت قدرتمند نرم افزاری را به کارگیرد و عملیات اجرایی در بخش های مختلف را مدیریت نماید، در اختیار کاربران قرار گیرد.

هر یک از این اجزاء اصلی (BPMS فرم ساز ،BPMS گزارش ساز و فرآیند ساز (BPMN))، به تفصیل و مستقلا در بخش زیر مجموعه BPMS توضیح داده شده است.

ویژگی‌های فنی نرم افزار BPMS پیدار

  • توليد و توسعه مبتني بر متدولوژي اسکرام
  • قابلیت بکارگیری همزمان واسط کاربری وب و ویندوز
  • استفاده از استاندارد UML به منظور مستندسازي تحليل و طراحي سيستم‌ها
  • پشتیبانی از استاندارد BPMN2 به منظور مدلسازی فرآیندهای سازمانی
  • استفاده هم‌زمان از معماري مبتني بر سرويس (Service Oriented Architecture) در سطح خدمات برنامه‌هاي كاربردي و معماري شيءگرا (Object Oriented Architecture) در طراحي داخلي برنامه‌هاي كاربردي
  • توسعه مبتني بر .Net و استفاده از Microsoft .Net Framework 4.0 / 4.5
  • بانك اطلاعاتي SQL Server 2016 – Oracle 11g
  • پشتیبانی از مرورگرهای IE- Firefox, Chrome, Opera, Safari بدون نیاز به نصب افزونه اضافی
  • بكارگيري تكنولوژي Smart Client برای واسط کاربری ویندوز
  • معماري كلاينت/سرور با قابليت اتصال به سرور بر روي شبكه جهاني وب
  • معماري فيزيكي 3 لايه (سرور داده، سرور برنامه و كلاينتهاي كاري)
  • بهره‌مندي از فناوري نصب و بهنگام‌سازي خودكار بر روي همة كلاينت‌هاي كاري

كاربردهای نرم افزار BPMS پیدار

  • وزارتخانه‌ها و سازمان‌هاي بزرگ دولتي و خصوصي
  • شرکت­های بزرگ در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی (بواسطه تعدد پروژه های تولید و توسعه پیدار در این حوزه)
  • شركت‌هاي پيمانكاري در حوزه EPC
  • مجموعه‌ها و شركت‌هاي صنعتي، توليدي و بازرگانی
  • شركت‌هاي داراي گواهينامه‌هاي ISO (یا شرکت هایی که ملزم به رعایت قواعد استانداردی خاص می­باشند)
  • کلیه شرکت­ها، سازمان­ها، نهادها و به طور کل ساختارهایی که به دنبال ایجاد تحول ساختاری و مکانیزه نمودن فرآیندهای اجرایی، در کوتاه­ترین زمان ممکن و با هزینه مقرون به صرفه می­باشند.

متدولوژی یکپارچه سازی از طریق BPMS پیدار (تولید شده در شرکت برسا نوین رای):

ما در نرم افزار BPMS تولید شده در شرکت پیدار امکان یکپارچه­ سازی را در سه لایه مستقل و مجزا فراهم نموده ایم که البته به طور همزمان و یا مستقل از هم نیز امکان پیاده­ سازی در آن­ها فراهم می‌­باشد. این سه لایه عبارت اند از:

  1. لایه واسط­های کاربری
  2. لایه دیتا
  3. لایه فرآیند

در حقیقت برخلاف منطق بسیاری از نظریه پردازی­‌های این حوزه، ما زیرساخت BPMS را محدود و منحصر به بحث فرآیند نمی­دانیم و به تجربه به ارزش و اهمیت دیتا، به ویژه در پروسه یکپارچه سازی فرآیندهای سازمانی در سازمان­های بزرگ مقیاس پی برده­ ایم. لذا معتقدیم لایه دیتا نیز یکی از موضوعات کلیدی در روند یکپارچه ­سازی به شمار آمده و لذا این امکان را در سطح دیتا فراهم نموده ایم.

سوابق اجرایی این مدعا به ویژه در چندین پروژه انجام شده در بحث یکپارچه سازی سامانه‌­های مرجع که در سطوح ستادی وزراتخانه‌هایی چون نفت شامل شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت پخش و پالایش و … که توسط متخصصین ما در شرکت پیدار (زیر مجموعه شرکت‌های برسا نوین رای) با موفقیت به انجام رسیده اند، قابل رهگیری می‌باشد.

در بخش واسط های کاربری نیز علاوه بر یکپارچه سازی واسط های مختلف در روند پروژه‌­های انجام شده، امکان برقراری یکپارچگی بین سامانه­‌های گوناگون، به ویژه در مورد شرکت­هایی که از چندین مرجع خدمات دهنده مختلف در حال دریافت سرویس می‌­باشند نیز فراهم بوده و علی رغم پیچیدگی هایی که به واسطه تفاوت­های ذاتی و زیر ساختی در این شرکت ها وجود دارد، ما در چندین پروژه مقیاس بزرگ از جمله پروژه­های بانکی توانسته ایم نیاز مخاطب را به درستی پاسخ دهیم و خدمات SSO را علی رغم پیچیدگی­های جدی آن، راه­اندازی نماییم.

در لایه فرآیند نیز می‌­توان گفت که اساسا ماهیت نرم افزار BPMS به نوعی منوط به یکپارچگی در این لایه بوده و موضوع محوری و اصلی در BPMSها، اغلب یکپارچه سازی حوزه فرآینده است. در واقع به ثمر نشاندن پروژه­های موفق در این حوزه منوط به تسلط همزمان تیم فنی بر مباحث مرتبط با استاندارد BPMN2 و نیز جزییات موتور سازنده نرم ­افزار که همان نرم افزار BPMS می­‌باشد خواهد بود.

متخصصین نرم ­افزاری ما در شرکت پیدار ، توامان به هر دو این حوزه­‌ها اشراف کامل داشته و به عنوان یکی از مبتکرین بکارگیری نرم افزار BPMS در یکپارچه ­سازی فرآیندها در سازمان­‌های بزرگ و کوچک، تجارب موفقیت ­آمیز متعددی را در این پروژه ها رقم زده اند.

بعضا ما توانسته ایم در برخی سازمان­‌های بزرگ به ویژه در صنعت نفت و گاز، پا به پای یک ابزار نرم افزاری خارجی از جمله ERP شرکت IFS خدمات ارائه نماییم، به نحوی که علاوه بر برقرار نمودن یکپارچگی با IFS، بسیاری سیستم‌­های نرم افزاری که در ارتباط تنگاتنگ با IFS می­باشند را نیز تولید نموده و یا توسعه داده ایم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *